.
Ιστορία
.
Το karate είναι τόσο παλιό όσο και ο σοφός άνθρωπος (homo sapiens sapiens), ο οποίος εξ αρχής ήταν αναγκασμένος να μάχεται χωρίς όπλα ενάντια στις εχθρικές δυνάμεις της φύσης.

Μετά από ανεπιθύμητες απώλειες ζωής -στην προσπάθεια επιβίωσης- κατάλαβε ότι σε σχέση με τις φυσικές δυνάμεις ήταν απελπιστικά αδύναμος και έπρεπε να προσαρμόζεται σ' αυτές. Όμως εκεί που θεωρούσε ότι ήταν ισοδύναμος (σε συγκρούσεις με άλλους συνανθρώπους του και επικίνδυνα ζώα που τον κυνηγούσαν ή τα κυνηγούσε ως θήραμα) αναγκάστηκε να επινοήσει "πολεμικές" τεχνικές που θα του επέτρεπαν να αμυνθεί και ίσως να νικήσει.

Εφ’ όσον δεν υπάρχουν καθόλου γραπτά στοιχεία για το karate δεν γνωρίζουμε ποιος το επινόησε και το ανέπτυξε, όπως για τον ίδιο λόγο δεν ξέρουμε από που ξεκίνησε και πως διαδόθηκε.
Οι απαρχές όμως της ιστορίας του ίσως μπορούν να ανασυσταθούν μέσα από τη μυθολογία και την ιστορία εθνών που έχουν παράδοση στην πιστοποίηση της τέχνης του πολέμου, όπως είναι οι Έλληνες (Πάμμαχον), οι Κινέζοι (Gongfu Wushu), οι Οκιναβέζοι (Tode) και οι Ιάπωνες (Sumo).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο